Påskbröd med ägg.
Påskbröd med ägg.

Rustikt napolitanskt påskbröd

5 (2 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Rustikt napolitanskt påskbröd – baka ett bröd att bryta i påsk. Skär smakrik salami, bacon och ost till fyllningen. Här är Paolo Robertos recept på ett gott bröd med italienska smaker. Tänk på att brödet ska jäsa i 3,5 timmar!

Rustikt napolitanskt påskbröd

Casatiello napoletano

  • Ingredienser

  • 1 uppvispat ägg, för pensling
  • 4 ägg, helst bruna
  • Degen

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 4.5 dl vatten, ljummet
  • 8 dl vetemjöl
  • 120 g ister, skuret i små bitar
  • 1 msk socker
  • 2 krm svartpeppar
  • Fyllning

  • 150 g salami, skuren i små bitar
  • 100 g bacon, skuren i små bitar
  • 125 g lagrad ost, skuren i små tärningar
  • 0.5 dl pecorinoost, färskriven
  • 0.5 dl parmesan, färskriven

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Påskbuffé – 11 goda recept till påskbordet av Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Italiensk mat

Påsken

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Tupp med tomater, örter och pecorino

2 h

Fräsch citrusristotto

40 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Citronmarinerad lax

40 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Skånsk sillatårta med matjesill

15 min

Morotsbröd – extra saftigt och gott

2 h 50 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Jesper Blomqvists napolitanska pizza

1 h

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Galette med äpplen

1 h 20 min

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

1 h

Frallor med aprikoser och valnötter

30 min

Kulinarisk guide: Upptäck Skånes smultronställen