Vit chokladcheesecake med baileys
Frozen baileys- och vit chokladcheesecake – imponera på gästerna med en cheesecake med olika skikt. Dela på fyllningen och blanda ner olika mängd kakao så blir det snyggt. Recept ur Lena Söderströms nya kokbok ”Cheesecakes och kladdkakor”.
Tänk på att kakan bör ligga i frysen över natten innan servering.
Frozen vit chokladcheesecake med baileys
Ingredienser
- 300 g maryland original cookies
- 100 g smör, smält
Fyllning
- vispgrädde
- 200 g vita chokladknappar, eller grovhackad vit choklad
- 600 g cream cheese
- 2 dl florsocker
- 5 msk baileys likör
- 5 blad gelatin, och kallt vatten
- 5 msk kakao
Topping
- 100 g cream cheese
- 1 dl florsocker
- 3 msk vispad grädde
Garnering
- björnbär
- 50 g vit choklad, hyvlad
- florsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Läckra kladdkakor och cheesecakes
Cheesecake med smak av strawberry mojito





30 min
Baklava cheesecake med filodeg





Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri





30 min
Cheesecaketårta med hallon och vit choklad





1 h
Halloncheesecake à la Charlotte Russe





1 h
Jordgubbscheesecake





40 min
Äppelcheesecake med tre goda smaker





1 h
Lättfryst passionsfruktscheesecake





30 min
Mat på Valborg – goda grillrecept
Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär





45 min
Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden





1 h 30 min
Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
Baka med äpplen – fem fantastiska recept
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Flatbread – fluffigt och gott





40 min
Servera kladdkakan med julkänsla
Kakor – små och goda till fikat
Björnbärspaj – med vit chokladgrädde





1 h 30 min
Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj





20 min