Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino
Foto: Charlie Drevstam
Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

4 (1 röst)

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino. Håll utkik efter färska kikärtor i butiker som säljer italienska grönsaker eller produkter från Mellanöstern, då är lyckan gjord! Annars går det bra med de på burk. Recept ur Snacks sallad pasta dessert av Marion Ringborg och Linn Söderström.

Tid tillkommer för pastadegen att vila och blötläggning av kikärtor, minst 10 timmar.

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Kikärtor

  • 200 g kikärtor, torkade, blötlagda minst 10 timmar
  • 6 lagerblad
  • 3 krm salt
  • Pastadeg

  • 5 dl tipo 00-mjöl, eller durumvete
  • 8 äggulor, à 20 g
  • 1 äggvita, à 40 g
  • semolina, till utformning
  • Citronsås

  • 100 g smör
  • 20 blad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk pastavatten
  • 4 krm salt
  • 100 g pecorino, finriven

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK