Babas – romindränkt krans.

Foto: Ulf Svensson

Babas – bärfyllda kransar

3,7 (3 röster)

Bakrecept

Babas – vin- eller romindränkta kransar fyllda med frukt och bär. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok Birgittas bästa recept vi minns (Lind & Co).

– De här små runda eller ringformade bakverken har en mycket spännande historia. Kakorna görs av en jäsdeg. De serveras varma, genomdränkta med vin, fruktsaft eller rom. Kakorna härstammar från Ryssland och namnet kommer från babusjka, eller baba, som de ryska barnen kallade sina far- och mormödrar, säger Birgitta Rasmusson.

Babas

  • Ingredienser

  • 0.5 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 3 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjöl
  • 100 g smör, mjukt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Birgitta Rasmusson – kakdrottningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Birgitta Rasmusson

MER OM GODARE

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

Fransk chokladtårta

1 h

Äppelrospaj – imponera med sötaste pajen

2 h