Mjuka fiskbollar med krispigt skal.
Mjuka fiskbollar med krispigt skal.

Friterade torskbollar – ny fiskfavorit

3,5 (202 röster)

Middagstips

Bjud på en riktigt god fiskrätt med läckert krispiga, friterade fiskbollar av torsk med smak av lime och persilja. Lägg till chili och hackad koriander för en mer asiatisk touch.

Friterade torskbollar

  • Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 tsk salt
  • 1 lök, gul
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl, eller mer vid behov
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 lime, saft och klyftor
  • olja, till fritering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Fish nachos – fisken som barnen älskar

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Torskrecept

MER OM GODARE

Laxbollar med currymajonnäs

30 min

Tre läckra recept på fyllda knyten

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Friterad camembert med frasigt chipstäcke

15 min

Mild curry med lökpakora

40 min

Nudelsallad med krispig kyckling

35 min

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Crispy chili beef

1 h

Enkla knepet för att fritera hemma

Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd

1 h 10 min

Markiz goda kyckling

35 min

Krispig kyckling teriyaki med ris

45 min

Tacosoppa med kyckling och nachos

40 min

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Het glasnudelsallad med räkor

35 min

Gör en gratäng med tacosmak

35 min

Koka ris – så blir det helt perfekt

Vad blir det till middag?

Stekt abborre med gräddfil och potatis

25 min

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple

40 min

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök

35 min

Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda

2 h 20 min

Krispig laxsallad med läckra thaismaker

30 min