Ingers säsongssallad

Av: 

Aftonbladet

Sallad med kål och blodapelsin.
Sallad med kål och blodapelsin.

Matsmarta onsdag

En god och enkel säsongssallad. ”Vi i Sverige är väldigt förtjusta i att servera sallad, tomat och gurka till allt. Men jag tycker man ska pröva nytt”, säger kostchefen Inger Månson som uppmanar: Säsongsät!

Säsongssallad

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1/2 vit spetskål
  • 1/2 röd spetskål
  • Några blad svartkål
  • 1 blodapelsin

Gör så här:

  1. Strimla spetskålen 
  2. Hacka svartkålen fint
  3. Skiva blodapelsin
  4. Toppa med granatäpplen
  5. Rapsolja/olivolja

För fler recept och tips se Ingers Instagram: @mat_och_klimat

Publisert:

LÄS VIDARE

Färsbollar med sojafärs med blandade rotfrukter

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

1 h

Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart

Toscansk panzanella-sallad 

20 min

Krämig sallad till utflykt och picknick

25 min

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Tricket som ger ännu fräschare grönsaker

25 min

Bästa lökpajen om du vill laga gott och billigt

50 min

Färspaj som räcker till många

45 min

Klassisk spagetti carbonara – med sparris

30 min

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna

30 min

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”

Frukt och grönsaker – vilka är bäst för miljön?

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Kyckling med ratatouille och oregano

Nio matlådor som förgyller din vardag

Så äter du smart mat ”under tian”

Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Sväng ihop en värmande soppa

Grillad spetskål med smält smör

45 min

Mat för klimat gav pris för bästa spis