Choklad- och kolatårta
Här är en riktig läckerbit till tårta. Chokladbotten med sötsalt hasselnötskola toppade med en len ganache.
I klippet visar Godare-profilen Cecilia Hagerling Larsson hur du gör den goda tårtan.
Chokladtårta med hasselnötskola
Chokladbotten
- 150 smör
- 180 g muscovadosocker, ljust, löst packat 1 dl = 60 g
- 1.5 tsk snabbkaffepulver
- 1.75 dl kakao
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 3 ägg, små
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Hasselnötskola
- 100 g smör
- 200 g grädde
- 250 g strösocker
- 140 g ljus sirap
- 2 dl hasselnötter, rostade, skalade och grovt hackade
- 2 krm salt, eller efter smak
Ganache
- 185 g mörk choklad, 55%
- 2.25 dl vispgrädde
- 35 g flytande honung
- 1 msk smör, rumsvarmt
- 1 krm salt
Dekorera med
- oxalis
- krispkulor
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Friterade munkar – magiskt goda
1 h
Så gör du goda lyxsemlan





20 min
Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen
Snabba goda semlor





30 min
Snabba brödet du gör i stekpanna





20 min
4 recept på lättbakade kolasnittar
Sockerkaka med kanelsmul





50 min
Syltrutor med smak av jordgubbar.
45 min
Punschrulle i långpanna





30 min
Dumlekakor i långpanna





30 min
Citronbiskvier





1 h
Snickerskaka – baka enkelt utan ugn





20 min
Baklava cheesecake med filodeg





Gudomligt goda citronbullar





3 h
Dubbelt så goda med saffran





1 h
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Lyxiga saffransbullar med mandelmassa





2 h
Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning





35 min
Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min