Belugabolognese

Av: Jon Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Erica Gilbertson, instagram.com/vardagsvegan
Foto: Belugabolognese.
Erica Gilbertson, instagram.com/vardagsvegan

Enkel och mättande belugabolognese.
Det här receptet kommer från ”Enkla kassen”, som ofta levererar enkla och mättande rätter utan lull lull. ”För novisen och matlagaren med liten budget och den som vill krympa sitt mat-klimatavtryck radikalt”, skriver Aftonbladets matskribent Jon Hansson.

Belugabolognese

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2,5 dl belugalinser

  • 4 portioner spagetti

  • 1 förpackning krossade tomater, cirka 400 g

  • 1 dl vegansk majonnäs (vanlig äggbaserad majo funkar förstås också men rätten blir inte vegansk)

  • 1 tärning grönsaksbuljong

  • 1 lök

  • 2 morötter

  • Från egna kryddhyllan och skafferiet:

  • 1 msk oregano

  • 1 tsk salt

  • 2 msk olivolja

  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Hacka 1 gul lök och 2 klyftor vitlök och häll i en gryta/stor kastrull.

  2. Stek i 1 msk olivolja i 3–4 minuter.

  3. Skölj 2,5 dl belugalinser och häll ner i grytan tillsammans med 1 förpackning krossade tomater, 5 dl vatten och 1 dl majonnäs.

  4. Smula ner 1 buljongtärning och häll i 1 msk oregano och låt puttra på medelvärme.

  5. Skala och riv/finhacka 2 morötter. Häll i grytan.

  6. Lägg på ett lock och låt såsen puttra på låg värme i 20–25 minuter. Rör om då och då så att linserna inte bränner fast i botten.

  7. Koka spagettin enligt instruktionerna på förpackningen med 1 tsk salt i vattnet.

  8. När spagettin kokat klart, häll av vattnet och blanda ihop spagettin med 1 msk olivolja.

  9. Servera spagettin med belugabolognese!

Laga utan kasse: 

Alla ingredienserna finns att få tag på i de flesta matbutiker.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE