En bra kristyr är ett måste till pepparkakorna.

Foto: Thinkstock

Så gör du helt perfekt kristyr

4,3 (21 röster)

Lagom tjock och krämig för pepparkaksbaket

Bakrecept

Kristyr – en riktigt bra kristyr är krämig, smidig och absolut inte rinnig. Vispa ihop äggvita, florsocker och ättikssprit med elvisp så det blir fluffigt och slätt. Spritsa vackra mönster på pepparkakor och pepparkakshus.

  • Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit, 12 procent

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Pepparkaksdeg – recept för perfekta pepparkakor

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Pepparkakshus

Bakning

MER OM GODARE

Servera kladdkakan med julkänsla

Chokladhus – ett riktigt lyxbygge

1 h

Kolapaj med lingon

35 min