En bra kristyr är ett måste till pepparkakorna.
En bra kristyr är ett måste till pepparkakorna.

Så gör du helt perfekt kristyr

3,9 (88 röster)

Lagom tjock och krämig för pepparkaksbaket

Bakrecept

En riktigt bra kristyr är krämig, smidig och absolut inte rinnig. Vispa ihop äggvita, florsocker och ättikssprit med elvisp så det blir fluffigt och slätt. Spritsa vackra mönster på pepparkakor och pepparkakshus.

  • Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit, 12 procent

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Följ Godare på Instagram klicka här

LÄS VIDARE

Pepparkaksdeg – recept för perfekta pepparkakor

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Pepparkakshus

Bakning

Pepparkakor

MER OM GODARE

Servera kladdkakan med julkänsla

Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt

30 min

Chokladhus – ett riktigt lyxbygge

1 h

Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare

Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

Så gör du goda lyxsemlan

20 min

Surdegsbabka med choklad

1 h 15 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Dubbelt så goda med saffran

1 h

Vaniljkaka med hallonpannacotta

45 min

Snabba goda semlor

30 min

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

1 h 30 min

Brownies med jordnötssmör

50 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Äppelkaka med frosting

1 h

Lär dig spritsa som ett proffs

Mazarinpaj med björnbärskräm

1 h 30 min

Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

Kristyrhus – vackra men ömtåliga skapelser

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Här är årets nya julsnacks 2020

Se våra mest gillade recept

Libabröd – gott och mångsidigt

40 min