Foto: Gunnar Bergkrantz
Pastawok på rester

Pastawok på rester

4,8 (5 röster)

Gårdagens rester – dagens lunch! Pasta är perfekt att spara i kylskåpet när det blir över efter en lunch eller middag och sedan bara woka tillsam­mans med olika sorters grönsaker och kryddor. Just den här blir en skön asiatisk rätt med känsla av nudlar. För den som gillar stark mat är det bara att tillsätta lite chili i receptet.

Receptet är från Carola Magnusson och kokboken "Det smarta köket".

Pastawok på rester

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knöl färsk ingefära, ca 2 cm
  • 1 gul lök, stora
  • 1 morot, stora
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 huvud isbergsallat, eller andra gröna blad
  • 600 g fettuccine eller sojabönspasta, kokt
  • 1 dl soja, helst tamarisoja (glutenfri)
  • 1 dl rostade sesamfrön

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM