Foto: THINKSTOCK
Ljuvlig och nyttig morotskaka.

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr

5 (1 röst)

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr – den 4 april är det Morotens dag. Den firar vi förstås med en läcker morotskaka. Toppat med söt och lite nyttig frosting.

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl ananasbitar, på burk
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 2.5 dl farinsocker
  • 1.5 dl olivolja mild
  • 2 ägg
  • 2 morötter, rivna
  • 1.5 dl pekannötter, grovt hackade
  • Till glasyr

  • 300 g färskost
  • 1 dl florsocker, siktat
  • 0.5 apelsin, saften
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM