Foto: BJÖRN LINDAHL
Grönkålspaj med ädelost

Mini-pajer med grönkål och ädelost

5 (1 röst)

Mini-pajer med grönkål och ädelost är en perfekt plockrätt, god och omtyckt av alla. Testa dessa supergoda pajer, passar perfekt till glöggminglet.

Tips! Det går utmärkt att skippa bacon om du vill ha vegetariska pajer eller byta ut ädelosten mot exempelvis prästost om du föredrar det.

Mini-pajer med grönkål och ädelost

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk vatten
  • Fyllning

  • 5 blad grönkål
  • 1 purjolök, i tunna skivor (endast det vita)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 paket bacon, finstrimlat
  • 1 dl ädelost, smulad
  • 1 dl riven ost, prästost
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • smör, att steka i

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Paj recept

Jul

Julmat