Parmesanchips – gott till soppan

5 (1 röst)

Parmesanchips – enkelt och supersnabbt ostchips

Foto: Thinkstock
Parmesanchips passar perfekt till soppa.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Parmesanchips – i sopptider är det gott med något knaprigt tillbehör. Dom goda chipsen kan du antingen äta som de är eller smula över soppan.

Parmesanchips

Antal: cirka 20 st Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 100 g parmesanost

  • Ev persillade

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåt.

  3. Riv osten och lägg tjugo små högar på plåtarna, håll avståndet, de flyter ut en hel del.

  4. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen cirka 6 minuter eller tills osten fått en gyllene färg.

  5. Ta ut plåten och dra över hela pappret till ett galler och låt dem svalna.

  6. Krydda med lite persillade om du vill.

ARTIKELN HANDLAR OM