Drycker till skaldjursbuffé?

MAT & DRYCK

Hej Ulrika och Camilla!

Vi är några goda vänner som tänker annordna en större skaldjursbuffé inkl. gravad-, kallrökt- och varmrökt lax för att göra det hela lite matigare och behöver hjälp med förslag på dryckerna.

Vilka viner/ljusa ölsorter förslår ni ? ( Kan man servera även ett mjukt bärigt väl kylt rödvin?)

Vi tror att hummrarna, kräftorna och krabborna kräver ett vin och de mer salta skaldjuren ett annat samt att till laxen behöver man ett 3:e.

Vi har tänkt oss att priserna skall ligga i intervallet på 70 - 150 kr max i systembolagets ordinarie prislista men är även öppna för förslag över den prisnivån om ni vet någon riktig höjdare.

Tack på förhand

Skaldjursfantasterna

PS! Tack för en bra spalt.

Svar:

Tack!

Härligt med skaldjursbuffé. Vi är inne på samma linje som er när det indelning av skaldjur och viner (ev att kräftorna får ta plats med de mer salta skaldjuren). Hur som helst:

Förslag till hummer och krabba:

Les Aubepines Tokay-Pinot Gris, Frankrike, 12200, 108 kr

Förslag till de mer salta skaldjuren:

Petit Chablis Domaine Sainte Claire, Frankrike, 5588, 99 kr

Förslag till laxarna:

Saint Clair Riesling, Nya Zeeland, 6456, 99 kr

Förslag på öl till hela skaldjursbuffén:

Erdinger Weissbier Hefe, Tyskland, 11208, 19.70 kr, 500 ml (veteöl)

Pilsner Urquell, Tjeckien, 1566, 12.80 kr, 330 ml

Och visst, ta gärna med ett väl kylt, bärigt rött vin också!

Som t ex Saintsbury Garnet Pinot Noir, USA, 23051, 164 kr