Hallon – de söta bären som är en frukt

Av: 

Nina Kindbro

Njut av de goda hallonen i sommar.

Foto: Colourbox

Hallon

En skål med nyplockade hallon att njuta av med lite mjölk – godare blir det knappt. Eller jo, det kan det visst bli. Här är 6 recept på vad du kan göra med dina hallon.

En av sommarens stora fördelar är alla härliga bär som växer överallt. Att stå i ett hallonsnår och äta direkt från buskarna, visst är det ljuvligt. Men visste du att hallon inte är ett bär? Det klassas faktiskt som en stenfrukt.

Har du trädgård och vill odla något gott så är hallon ett av de bästa valen. När de väl etablerat sig är det inte mycket jobb med dem. Klipp bort de torra fjolårspinnarna på våren så kan du njuta av nya hallon varje sommar. Vill du slippa hallonmask ser du till att plocka alla bär, även de som faller till marken, då försvinner de.

Hallon består av 85 procent vatten, resten är sockerarter och glukos, fruktos och sackaros. Hallon är, som de flesta bär, riktigt nyttiga. De innehåller mycket c-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Hallon innehåller bara 34 kalorier per 100 gram och inget fett alls, så det är bra att frossa i dessa ljuvliga bär, förlåt frukter.

Här är 6 härliga hallonrecept:

Publisert:

LÄS VIDARE

Test: Så bra är robotgräsklipparna på OLIKA underlag

ÄMNEN I ARTIKELN

Hallon

Sylt

Trädgård

Recept

MER OM GODARE

Cheesecaketårta med hallon och vit choklad

1 h

Läckra kladdkakor och cheesecakes

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Chicken and waffles – amerikansk mat

1 h 30 min