Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

Prinsessrulltårta – enkel variant av den goda tårtan

Foto: Victoria Willén
Prinsessrulltårta

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Prinsessrulltårta – en enklare variant av prinsesstårta. Matbloggare Victoria Willén delar med sig av sitt söta recept.

Victoria Willén med matbloggen Victorias provkök älskar prinsesstårta, här bjuder hon på sitt recept på den allra sötaste prinsessrulltårtan.

– Får jag välja en tårta så blir det prinsesstårta. Det är ju så gott, mer prinsesstårta till folket. Prinsessrulltårta eller enkel prinsesstårta som jag också kallar den, är verkligen enkel och blir så god. Perfekt lagom mängd av allt enligt mig som i vanliga fall petar bort en del grädde på tårtor, säger Victoria Willén.

Prinsessrulltårta – enkel Prinsesstårta

Antal: 8 bitar Tid: 30 minuter

Rulltårtsbotten:

  • 3 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 dl mjölk

Fyllning:

  • Vaniljkräm

  • Hallonsylt

Topping:

  • Vispgrädde

  • Grön marsipan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Vispa socker och ägg pösigt.

  3. Tillsätt bakpulver och vispa några sekunder. Tillsätt mjöl och vispa svagt några sekunder, tillsätt tillsist mjölk och vispa försiktigt ihop.

  4. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda 5 minuter i ugnen på 250 grader. Varmluft 200 grader några minuter extra.

  5. Vänd upp rulltårtan på ett bakplåtspapper så du får botten upp.

  6. Låt kallna och bre på fyllningen, vaniljkräm och hallonsylt.

  7. Rulla ihop och lägg på ett lite tjockare lager med vispad grädde.

  8. Kavla ut marsipanen, jag använde kanske 200–250g lägg den ovanpå rulltårtan och tryck under marsipanen under. Skär bort kanterna så det syns att det är en rulltårta.

  9. Dekorera med rosor och lite florsocker om så önskas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Efterrätt