Brownies – drömgoda chokladrutor

Brownies – baka många i långpanna

Foto: Thinkstock
Brownies – chokladälskarens dröm

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Brownies – lättbakad och så god. Saftiga rutor med härlig chokladsmak. En klick grädde och några hallon förvandlar den till rena bakelsen.

Brownies

Antal: 20 stycken Tid: 35 minuter

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin

  • 3 dl strösocker

  • 4 ägg

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 1 dl kakao

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 75 g hackad mörk choklad, 70 % kakao

Till servering: vispad grädde och färska hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget, blanda in det ordentligt innan du tillsätter nästa.

  3. Hacka chokladen och blanda med vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker, rör ner i smeten.

  4. Klä en form, cirka 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

  5. Stjälp upp kakan på galler och lägg på formen.

  6. Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor.

  7. Servera med en klick grädde och färska hallon.

ARTIKELN HANDLAR OM