Havreflarn, krispiga och goda.
Havreflarn, krispiga och goda.

Havreflarn – knäckiga och läckra kakor

4,2 (23 röster)

Bakrecept

Havreflarn som smälter i munnen. Lättbakade och snabba och med lite fyllning går de att variera.

En portion blir cirka 24 kakor.

Havreflarn

  • Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 0.25 tsk bakpulver

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bondkakor – god och lättbakad klassiker

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Fika recept

MER OM GODARE

Kakor – små och goda till fikat

Semmeldagen – här är dom populäraste

Chocolate chip cookies

30 min

Mug cake – baka kaka i kopp

10 min

Key lime pie – syrlig, söt och supergod

30 min

Gräddtricket – konditorns bästa knep

10 min

Drömrulltårta – så bakar du den

30 min

Banoffee paj – recept på god bananpaj

40 min

Clotted cream till afternoon tea

15 min

Macarons – så lyckas du med kakorna

2 h

Baka något gott och lätt med barnen

Mandelkubb – den populära klassikern

45 min

Blåbärsmuffins – lättbakade favoriter

40 min

Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat

40 min

Banankaka – söt, saftig och kryddig

45 min

Pizzasemlor

1 h 30 min

Baklava – filodeg, nötter och honung

1 h

Semlor i långpanna – många och goda

2 h

Rågkakor – nybakat och doftande bröd

1 h 45 min

Prinsesstårta – så bakar du steg för steg

1 h

Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

30 min

Pecannötspaj – len kola och nötcrunch

1 h

Hjärtformade kanel och kardemummabullar

1 h 45 min

Mandelmassa – enkelt och väldigt gott

20 min