Den optimala tacopajen.
Den optimala tacopajen.

Tacopaj med goda tillbehör

3,8 (16 röster)

Middagstips

Det blir ingen riktig fredag utan tacopaj. Här är knepet som gör pajskalet extremt sprött – och ingredienserna som ger en krämig fyllning. Kan serveras som ett tillägg till den vanliga tacobuffén eller bara som den är men de klassiska tillbehören.

Tacopaj

  • Pajskalet

  • 4 dl mjöl
  • 50 g smör, eller margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl mjölk, eller filmjölk
  • Fyllning

  • 500 g färs, (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)
  • 1 lök, hackad
  • 1 påse tacomix
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyfta, hackade
  • 4 tomater
  • 4 feferoni, i mindre bitar
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Mexikansk mat

Huvudrätter

Pajrecept

Köttfärsrecept

MER OM GODARE

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Klassiska pannkakor

40 min

Soppa på palsternacka med grönt äpple

1 h

Ceviche med räkor

25 min

Hasselbackspotatis

40 min

Rosta potatis till hamburgaren

30 min

Broccoligratäng – grönt är skönt

30 min

Rårakor med sötpotatis och halloumi

10 min

Ugnsrostade grönsaker med halloumisallad

30 min

Cheeseburgertallrik – allas favorit

30 min

Tempehwraps med läckra smaker

45 min

Bibimbap – en riktig smakupplevelse

1 h 50 min

Fyll dina vegetariska tacos med tofu

45 min

Bouillabaisse med rouille

1 h

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

1 h

Helstekt kalkon till Thanksgiving

2 h 10 min

Picklad rödlök

20 min

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Hamburgare och texmex – recept

Grönsaksbiffar med halloumi

30 min

Cevapcici med tre sorters lök

30 min

Gnocchi – så enkelt gör du den goda potatispastan

20 min

Surströmmingsklämma och tillbehören

25 min

Rösti – knaprig och god potatiskaka

30 min