Tacopaj med goda tillbehör
Det blir ingen riktig fredag utan tacopaj. Här är knepet som gör pajskalet extremt sprött – och ingredienserna som ger en krämig fyllning. Kan serveras som ett tillägg till den vanliga tacobuffén eller bara som den är men de klassiska tillbehören.
Tacopaj
Pajskalet
- 4 dl mjöl
- 50 g smör, eller margarin
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1.5 dl mjölk, eller filmjölk
Fyllning
- 500 g färs, (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)
- 1 lök, hackad
- 1 påse tacomix
- 2 msk mjöl
- 1 dl vatten
- 2 vitlöksklyfta, hackade
- 4 tomater
- 4 feferoni, i mindre bitar
- 2 dl crème fraiche
- 4 msk majonnäs
- 1 dl riven ost
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja





30 min
Klassiska pannkakor





40 min
Soppa på palsternacka med grönt äpple





1 h
Ceviche med räkor





25 min
Hasselbackspotatis





40 min
Rosta potatis till hamburgaren





30 min
Broccoligratäng – grönt är skönt





30 min
Rårakor med sötpotatis och halloumi





10 min
Ugnsrostade grönsaker med halloumisallad





30 min
Cheeseburgertallrik – allas favorit





30 min
Tempehwraps med läckra smaker





45 min
Bibimbap – en riktig smakupplevelse





1 h 50 min
Fyll dina vegetariska tacos med tofu





45 min
Bouillabaisse med rouille





1 h
Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja





1 h
Helstekt kalkon till Thanksgiving





2 h 10 min
Picklad rödlök





20 min
Kycklingburgare med thailändska smaker





30 min
Hamburgare och texmex – recept
Grönsaksbiffar med halloumi





30 min
Cevapcici med tre sorters lök





30 min
Gnocchi – så enkelt gör du den goda potatispastan





20 min
Surströmmingsklämma och tillbehören





25 min
Rösti – knaprig och god potatiskaka





30 min