Tips om "mjuka" röda viner.

MAT & DRYCK

Fråga: Hej! Jag äter inget annat kött än kyckling och fiskkött så jag har aldrig lärt mig att uppskatta de mer robusta och kraftiga röda vinerna som passar till griskött etc. Jag har märkt att de viner jag fastnar för ofta har ordet "mjukt" med i sin beskrivning och jag gillar vinet Beaujolais Villages (70kr på Systembolaget) just för att det är mjukt och inte så robust. Har ni några andra tips på viner med en ganska mjuk smak (i prisklassen runt 65-85kr) som passar till kyckling (och kanske även till annat kött för dom som äter det) men kanske också till mindre tilltugg som snittar med tapenade?

Vinexperterna svarar: Prova gärna Sant Valentì från Spanien för 60 kr (nr 12755), Beato Nuno från Portugal för 63 kr (2661) eller Healdsburg Cabernet Sauvignon från USA för 69 kr (22566). Mvh Ulrika och Camilla