Vit omelett - vispa äggen rätt och den blir perfekt.
Vit omelett - vispa äggen rätt och den blir perfekt.

Vit omelett med krämig äggula och rädisor

5 (2 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Vit omelett med krämig äggula och rädisor – det viktigaste när du gör en omelett är hur du vispar äggen. Knäck dem i en mindre skål och vispa sedan med en gaffel genom att slå gaffeln från den ena sidan av skålen till den andra. Lyft sedan hastigt upp gaffeln när det inte finns ett enda spår av äggviteklumpar kvar. Salta och gör dig redo.

Recept ur ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier Fakta.

Vit omelett med krämig äggula och rädisor

  • Ingredienser

  • 4 ägg
  • 50 g parmesan
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Koka perfekta ägg till påsken

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Tina Nordström

Frukostrecept

Svenska recept

MER OM GODARE

Tinas bästa påskbuffé

Mormor Margits midsommartårta

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Så gör du en västerbottenpaj

Enhörningstårta med vit choklad och passionsfrukt

Vilda växter som går att äta

Grava lax - det är plättlätt

Sött och festligt - cake pops i påsk

1 h

Fira påsken med glutenfritt

Bjud på en frasig potatistortilla

40 min

Ägg de luxe - små, men naggande goda

20 min

Enkla och goda påskmaten

Spenatsallad med labnehost och nektariner

30 min

Ägg – så lyckas du med rätterna

Så mycket påskgodis äter vi i påsk

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Mästerkocksfinalisten Lotta: Jag skippar påskbordet

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Tupp med tomater, örter och pecorino

2 h

Fräsch citrusristotto

40 min