En läcker dessert till nyårsmenyn.
En läcker dessert till nyårsmenyn.

Nyårsdessert: Rårörda vaniljhallon

4 (138 röster)

Julen 2020

– Desserten är viktig i en nyårsmeny. Det ska vara lite fyrverkeri mot slutet, tycker Markus Aujalay.
Den här rätten är även smidig att förbereda innan. Glass i frysen, vaniljsåsen är klar, marängsmet i spritsen och du är redo att köra!

Rårörda vaniljhallon

  • Ingredienser

  • 2 dl frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • Vaniljkräm

  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 vaniljstång, fröna
  • 3 äggulor
  • 0.65 dl strösocker
  • 2 msk maizenamjöl
  • Italiensk maräng

  • 1.5 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • citronsaft
  • Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Chokladmousse – enkelt och gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Efterrätt

Svenska recept

Bakning

Nyårsmeny

MER OM GODARE

Pannacotta med lingongelé och rosmarin

2 h 40 min

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

1 h 5 min

Chokladmousse – snabbt, sött och gott

2 h 30 min

Fixa lyxig festmeny på 30 minuter

Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

Veganskt godis – kola och bountybitar

Ostkaka – en småländsk klassiker

1 h

Kokt hummer – enkelt med god äppelkräm

2 h

Kryddstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng

1 h 30 min

Så gör du knäckkakor med lingondipp

45 min

Bjud på juliga tapas på långhelgens fester

Mandelmusslor – nötigt goda

1 h

Baconlindade dadlar – sötsalta godbitar

25 min

Saffransrulltårta med lemon curd

30 min

Festa på rester – skinka, lax och kavring

Så enkelt gör du egen marsipan

25 min

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

30 min

Fruktkaka med konjak

1 h 30 min

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Bjud på inkokt lax – enkelt och gott

30 min

Gin och tonic med enbär och lingon

5 min

Ris à la malta

1 h

Så gör du vegansk ”sill”

1 h