Foto: Förrätt: Salsa med skaldjursspett och limeaioli.
Per Björn

Exotisk salsa med skaldjursspett och limeaioli

5 (1 röst)

Exotisk salsa med skaldjursspett och limeaioli – salsa kan göras tidigare på dagen så är det bara att steka skaldjur precis innan servering.

Recept och styling: Liselott Forslin.

Exotisk salsa med skaldjursspett och limeaioli

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 mango, i tärningar
  • 1 avokado, i tärningar
  • 1 blodgrapefrukt, i hinnfria klyftor
  • 2 salladslök, strimlade
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 chili, urkärnad och finstrimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 8 scampi
  • 4 pilgrimsmusslor
  • rapsolja, kallpressad (alternativt olivolja)
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • 4 limeklyftor, till dekoration
  • Limeaioli

  • 1 dl lättmajonnäs
  • lime, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 grillpinnar

Gör så här

avAftonbladet

MER OM MAT & DRYCK