Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet

Av: 

Elisa Amorelli

Pastarecept

När Filip Poon lagar pasta är det big no-no på att hälla olja i pastavattnet.

– Jag ser alldeles för många kockar som drar i olivolja eller rapsolja i pastavattnet för att förhindra att det kokar över, men gör inte det! Det stör hela rätten, säger han. 

I klippet visar han varför. 

När Filip Poon, kock och youtuber, chattade med Aftonbladets läsare häromveckan var många nyfikna på hur man faktiskt får till den bästa pastan. 

– Arbeta med syra. Antingen i form av en lite skvätt vinäger eller vin, bara några enstaka droppar. Syra hjälper till med att lyfta smak och få maträtter att upplevas mer lätta, friska och fräscha, svarade han då. 

Fem snabba frågor och svar med Filip Poon 

Vill du veta mer om Filip? Så här lät det när Aftonbladets läsare tog tempen på profilen: 

  • Bästa billiga budgetmiddagen? 

– Jag älskar grilled cheese eller typ risskål med lök, ägg och soja. 

  • Favvofrukost och mellanmål? 

– Min nuvarande favorit är knäckebröd med philadelphia, salt peppar och röd paprika. Har du hemma så släng på lite aromatkrydda!

  • Och smarrigaste efterrätten? 

– Jag blandar creme fraiche med lite florsocker, krossa digestive, lägg i det i ett glas, ha på den söta creme fraichen och toppa med sylt eller färska bär – det blir dundergott! Och klart på under fem minuter. 

  • Har du några guilty pleasures? 

– Omg 100 procent älskar glass. Och flingor! Eller typ havregrynsgröt med mjölk och massa sylt. 

  • Bästa asiatiska restaurangen i Stockholm? 

– Jag skäms att säga det men jag är så sällan ute och käkar, men kanske Ho´s kinarestaurang eller Asian post office. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Cervera

Till shoppen

Filip Poon 

  • Ålder: 25 
  • Yrke: Kock och youtuber 
  • Bor: Stockholm 
  • Vill lära sig mer om: Den afrikanska matkulturen. Jag tror att den kommer blomma upp rejält inom kort. 
  • Aktuell: Med sitt eget tv-program “Filip Poon” på mat-tv-kanalen Godare. Du kan också se avsnitten här på Aftonbladet Mat & dryck.
Publisert:

LÄS VIDARE

Så lagar du Filip Poons vodka pasta

ÄMNEN I ARTIKELN

Pastarecept

Filip Poon – kock

MER OM GODARE

Filip Poons vodka penne – snabbt och smarrigt

25 min

Vad ska du laga för mat till Valborgsfirandet?

Vad blir det till middag?

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab

30 min

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Efter succén – nu drar stjärnkocken ny publik

Allt du behöver till ett härligt sillbord

10 goda pastarecept du kan laga

Kockens bästa recept med hjortron

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Så steker du extra god kyckling

Kvinnan bakom den ”allsmäktiga” såsen

Flippa pannkakor som ett riktigt proffs

30 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min

Markiz goda kyckling

35 min

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Louise Johansson: ”Känns otroligt mäktigt”

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Köksprylar: 7 tips alla borde ha hemma

Det här är svenskarnas favoritkebab

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Göra egen pasta – här är allt du behöver

Läckra sommarmaten: Grillat, plockmat och desserter

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Succé: Vårprimörer och närodlat!