Chapati-bröd.
Chapati-bröd.

Chapati – lättbakat indiskt tunnbröd

4 (4 röster)

Indisk mat

Chapati är små, goda och runda indiska bröd. De är tunnare än naanbröden och serveras som tillbehör till rätter som palak paneer, curry, olika röror eller annat gott.

Eftersom bröden bara innehåller fyra ingredienser och inte ska jäsa går de snabbt att laga.

  • Tips! Om du vill kan du förbereda degen dagen innan de ska stekas och ätas. Förvara då degen i kylen.

  • Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten, ljummet
  • salt
  • 1 tsk olja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Indisk mat – allt du behöver veta

ÄMNEN I ARTIKELN

Indisk mat

Recept

MER OM GODARE

Här är svenskarnas favoritkök

Snabba brödet du gör i stekpanna

20 min

Baka gott brytbröd med vita bönor

45 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Surdegsbabka med choklad

1 h 15 min

Tareq Taylors hummus

1 h 30 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

1 h 10 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Extra lyxigt vitlökssmör

45 min

Karamelliserad lökkräm med parmesan

45 min

Festlig spiralkorv på spett

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Nybakat bröd i mikron – på några få minuter

Focaccia med våriga smaker

45 min

Korv med chili-topping

1 h

Baka gröna superbaguetter

35 min

Bananbröd

50 min

Libapizza med aubergine

30 min

Så många korv i bröd äter svensken per år

Surdegsrost

1 h

Grova frallor med tranbär

50 min

Ugnsbakad svamp med ägg och mozzarella

40 min