Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde
Foto: Johan Kalén
Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

En pumpasoppa med krämig vitlöksgrädde smakar bra efter en höstpromenad.

Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 hokkaido- eller butternutpumpa

  • 1 schalottenlök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 0,5 dl skivad färsk ingefära

  • 1 msk olivolja.

  • 1,75 liter grönsaksbuljong

  • 1,5 dl vispgrädde

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • grön tabasco

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala 1 hokkaido- eller butternutpumpan. Gröp ur kärnorna, mät upp 600 g pumpa och skär i mindre bitar. Skala 1 schalottenlök och 1 vitlöksklyfta och skär i skivor. Fräs lök och vitlök med skivad färsk ingefära i 1 msk olivolja.

  2. Tillsätt pumpan och fräs i ett par minuter till. Häll i 1,75 liter grönsaksbuljong.

  3. Koka tills pumpan är mjuk, i cirka 20 minuter. Mixa till en slät soppa med stavmixer direkt i kastrullen.

  4. Smaksätt med salt och svartpeppar ur kvarn. ”Slövispa” 1,5 dl vispgrädde och blanda med 1 riven vitlöksklyfta och 4 stänk grön tabasco. Ät soppan med en klick slö grädde.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK