Foto: Frida Wismar
Chokladfondant gräddas bäst lite för lite, då blir den rinnig och god.

Chokladfondant med passion

5 (1 röst)

Chokladfondant är en av de godaste desserter jag vet, men det är lite klurigt att få till den perfekta gräddningen. Det är bättre att den gräddas för lite och blir riktigt rinnig än att den blir torr, man får helt enkelt prova sig fram.

Tips! Fondanterna kan med fördel förberedas dagen innan servering eller tidigare på dagen. Täck formarna med plastfolie och ställ in i kylen. Värm ugnen och grädda sedan fondanterna i cirka 12–15 minuter.

Chokladfondant med apelsin och passionsfruktssallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Fondant

  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad, 50-70%
  • 4 ägg
  • 1.3 dl strösocker
  • Apelsin- och passionsfruktsallad

  • 4 apelsiner
  • 4 passionsfrukter
  • 2 msk strösocker
  • Till servering

  • äkta vaniljglass

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Recept av Hela Sverige bakar-vinnaren Andréa Brändström, ”Från fika till fest”, Bonnier Fakta.

ARTIKELN HANDLAR OM