Lammfärsbiffar

MAT & DRYCK

Lammfärsbiffar är snabb och enkel mat. Här serverar jag dem på grillade zucchiniskivor för lite vackrare upplägg, men det går lika bra utan.

1 zucchini

1 gul lök

4 vitlöksklyftor, pressade

2 msk smör till pannan

1 kg lammfärs

3 tsk dijonsenap

3 msk fint hackad persilja

3 msk fint hackad dragon

0,5 msk spiskummin

Olja till grillpannan

Salt och nymalen svartpeppar

Sås:

1,5 dl crème fraiche

1,5 dl matlagningsyoghurt

4—5 vitlöksklyftor, pressade

Till servering:

Klyftpotatis

1 citron

Körsbärstomater

Sallad

Gör så här:

1. Dela zucchinin på längden i 0,5 cm tunna skivor. Strö över lite salt. Låt ligga en stund och vätska ur. Torka sedan av med en handduk.

2. Grovhacka löken och fräs den och vitlöken mjukt i smöret utan att det tar färg.

3. Blanda färsen med fräst lök, vitlök, senap, örter och spiskummin. Salta och peppra.

4. Forma avlånga biffar.

5. Hetta upp lite olja i en grillpanna. Grilla zucchini och biffar tills de känns fasta och fått fin färg, cirka 10 minuter.

6. Gör såsen och servera med klyftpotatis, citronklyftor, tomater och sallad.

Dryckestips

Alla recepten:

Varmrätt: