Foto: Pär Johansson
Den här såsen behöver en lite oregelbunden pastasort som fjärilar eller snäckor för att fastna bra.

Så gör du snabba och goda pastan

Bli först med att rösta!

Lättlagad och munvattnande pasta med ricotta

Tryter fantasin kring vardagsmaten?

Här är ett tips som får munnen att vattnas – och som går snabbt att laga.

Laga den himmelskt goda pastan som går hem hos hela familjen.

När jag lagar mat till vardags har jag endast tre krav: det ska gå relativt fort, vara enkelt – och självklart smaka gott. Här är ett recept som tillgodoser samtliga krav och som får munnen att vattnas. Använd pasta som snäckor eller fjärilar för att såsen ska fastna på bäst sätt.

Pasta med bacon, färskost och ärtor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 200 g gröna ärtor, frysta
  • 125 g ricotta, kesella i nödfall
  • 1 msk smör
  • 5 msk riven parmesan
  • pasta, gärna snäckor eller fjärilar
  • salt och peppar

Gör så här

avSofia Börjesson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept