Julen 2019

Foto: Ulrika Pousette
Fruktkaka hör julen till

Fruktkaka med konjak

4,7 (6 röster)

En rasande elegant fruktkaka!
– Det är nog den godaste kaka jag ätit, skrev en dam till mig om detta tävlingsbidrag som skickades in till en tidning för många år sedan, berättar småkaksdrottningen Birgitta Rasmusson.
– Fruktkaka skuren i tunna skivor är ett måste till afternoon tea. För oss hör fruktkaka julen till.

En portion motsvarar en kaka.

Fruktkaka med konjak

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 3 ägg
  • 200 g vetemjöl, drygt 3 dl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g russin
  • 50 g korinter
  • 50 g suckat
  • 50 g apelsinskal, syltat
  • röda och gröna cocktailbär
  • 50 g mandel
  • 1 citron, rivet skal (saft av halva)
  • 3 msk konjak
  • smör, eller margarin (till formen)

Gör så här

avAftonbladet

Receptet är hämtat från ”Birgittas bästa julkakor” av Birgitta Rasmusson, Ulrika Pousette (foto), Lind & Co förlag.

”Birgitta Rasmusson har samlat sina favoriter ”Birgittas bästa julkakor”.
ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2019

Julmat

Bakning

Efterrätt

Recept