Citrondessert – med nyttig tvist

MAT & DRYCK

Kocken i Klackar tipsar om enkel och god dessert

1 av 3

Vad sägs om en efterrätt som förgyller vardagen?

Veckans matfynd är en fräsch dessert som verkligen passar vårens ankomst.

– Den är vårig, smarrig och underbart enkel, säger matentreprenören Maria Pogosjan.

Ny vecka och nya erbjudanden.

Varje vecka kollar vi igenom matkedjornas erbjudanden och plockar ihop ett inspirerande recept.

Här tipsar bloggaren och matentreprenören Maria Pogosjan om en fräsch efterrätt med en nyttig tvist. Och att den är nyttig är inte enda fördelen – den är även busenkel att göra.

Hur tänkte du när du kom på receptet?

– Jag tittade på matkedjornas extrapriser, och det gick ju inte att låta bli jordgubbarna nu när det är så fint väder

Tre ord, hur skulle du beskriva efterrätten?

– Fräsch, syrlig och mättande

Så när ska man slå till på den här efterrätten? Passar den till vardags eller ska man spara på den till helgen?

– Vardag såklart! Varför ska man inte lyxa till det på en måndag!

Vårig dessert med lemoncurd, jordgubbar och kvarg

✓ Ingredienser

  2 personer:

2 ägg

3 msk honung

1 msk kokosolja

0,5 dl saft från citron

Lite citronzest

Servering: Jordgubbar & kvarg

✓ Gör så här:

1. Börja med att kläcka äggen i en liten kastrull och därefter tillsätt honungen.

2. Rör om med en visp och sätt spisen på låg värme.  Vispa hela tiden för att undvika att det blir äggröra.

3. Efter en stund, tillsätt kokosoljan och när det smält ha i citronsaft och citronzest.

4. Rör om hela tiden tills det tjocknat, det kan ta några minuter.

Låt det få svalna något.

Servera med jordgubbar och kvarg!

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept