Fyll sjögräsrullarna med ägg, gurka, kimchi och morötter.
Fyll sjögräsrullarna med ägg, gurka, kimchi och morötter.

Vegetarisk gimbap

4,6 (5 röster)

Gimbap är koreanska risrullar med sjögräs runtom, precis som japanska sushirullar. ”Gim” betyder sjögräs och ”bap” betyder ris.
– Koreaner äter ofta gimbap som vi i Sverige äter mackor, det vill säga på språng, på picknick, på resande fot eller som en enkel lunch, säger Jennie Walldén.
Recept ur Jennie Walldéns kokbok Wok, ris och nudlar.

Vegetarisk gimbap

  • Ris

  • 4 dl ris, koreanskt eller japanskt
  • 4.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sesamolja
  • Fyllning

  • 6 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 2 l vatten
  • 200 g bladspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk soja, koreansk eller japansk
  • 0.5 gurka
  • 1 morot
  • 10 noriark, sjögräsark till sushi
  • 4 dl kimchi
  • 20.01 g sesamfrön
  • sesamolja, extra till pensling
  • Dippsås

  • 1 dl majonnäs, gärna kewpie
  • 2 tsk gochugaru
  • Utrustning

  • 1 sushimatta

Gör så här

LÄS VIDARE