Knedle – dessert med plommon.
Knedle – dessert med plommon.

Knedle – annorlunda dessert med plommon

4 (4 röster)

Ayla Canpunars recept

Efterrätter - Recept på goda desserter

Knedle är en favorit i Polen och Balkan. En riktigt god och annorlunda dessert gjord på potatis och mjöl, fyllda med söta plommon, socker och kanel.

Servera varm eller kall med extra strösocker eller lättvispad grädde.

Knedle

  • Ingredienser

  • 500 g potatis, kokt , mjölig
  • 1 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 st plommon, urkärnade
  • Panering

  • 20 g smör
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 msk kanel, malen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Ayla Canpunar - matkreatör

MER OM GODARE

Hemligheten bakom den perfekt pannacottan

Fransk körsbärspudding

1 h

Piña Colada-paj

50 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så tar du hand om trädgårdens frukter och bär

Doma – hemmakrog på stan

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Fluffig chokladmousse på nolltid

Kasper vinner årets konditor 2021

L’avventura - Vasastans Italienare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Kockens bästa recept med hjortron

Så gick det för svenska kockarna VM-matchen

Sturehof - anrik mötesplats på Stureplan

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och laga all mat i en form

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

Sebastian Gibrand laddar för guld i Kock-VM

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julens bästa kokböcker

Kockarna om att tävla i ”Kockarnas kamp”

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Här lagas mat åt kungaparet

Bib Gourmand – restaurangerna med rimliga priser

Här är maten som kan frysas

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Expertens tips: ”Utgå från maten när du väljer vin”