GRILLRECEPT PRESENTERAS AV
Foto: Vilhelm Stokstad
Nola fire burger signerad Adam Biderman.

Burgarkungen Adam Bidermans bästa recept

Bli först med att rösta!

En äkta amerikansk hamburgare med klassikern stekta gröna tomater som tillbehör. Här är Adam Bidermans tävlingshamburgare mot Johan Jureskog. Jureskog vann men Bidermans hamburgare är ändå väl värd att testa.

USA: Nola fire burger

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 hamburgare, à 150-200 g
  • 8 deep fried green tomatoes
  • 60 ml chipotlemajonnäs
  • 60 ml pimento-cheese
  • 120 g holy-trinity relish
  • Chipotlemajonnäs

  • 3 dl majonnäs
  • 2 msk tabasco chipotle
  • Pimento-cheese

  • 100 g riven ost, amerikansk cheddar eller västerbottens
  • 0.5 krm svartpeppar, mald
  • 0.8 dl chipotlemajonnäs
  • 0.2 dl tabasco red pepper sauce
  • Deep fried green tomatoes

  • 3 tomater, gröna tomatillos
  • 2.5 dl filmjölk
  • 0.8 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk salt
  • 300 g ströbröd
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar, mald
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk persilja, torkad
  • 1 msk oregano, torkad, torkad
  • 1 msk basilika, torkad
  • 2 msk red chili and ginger mix
  • 1 l vegetabilisk olja, för fritering
  • Holy trinity relish

  • 100 g blekselleri
  • 100 g paprika, grön
  • 100 g gul lök
  • 100 g poblanopaprika
  • 100 g färsk jalapeño
  • 100 g jalapenos, picklade
  • 1.2 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1.5 msk grön tabasco

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Hamburgare