Foto: Vilhelm Stokstad
Nola fire burger signerad Adam Biderman.

Burgarkungen Adam Bidermans bästa recept

5 (2 röster)

En äkta amerikansk hamburgare med klassikern stekta gröna tomater som tillbehör. Här är Adam Bidermans tävlingshamburgare mot Johan Jureskog. Jureskog vann men Bidermans hamburgare är ändå väl värd att testa.

USA: Nola fire burger

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 hamburgare, à 150-200 g
  • 8 deep fried green tomatoes
  • 60 ml chipotlemajonnäs
  • 60 ml pimento-cheese
  • 120 g holy-trinity relish
  • Chipotlemajonnäs

  • 3 dl majonnäs
  • 2 msk tabasco chipotle
  • Pimento-cheese

  • 100 g riven ost, amerikansk cheddar eller västerbottens
  • 0.5 krm svartpeppar, mald
  • 0.8 dl chipotlemajonnäs
  • 0.2 dl tabasco red pepper sauce
  • Deep fried green tomatoes

  • 3 tomater, gröna tomatillos
  • 2.5 dl filmjölk
  • 0.8 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk salt
  • 300 g ströbröd
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar, mald
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk persilja, torkad
  • 1 msk oregano, torkad, torkad
  • 1 msk basilika, torkad
  • 2 msk red chili and ginger mix
  • 1 l vegetabilisk olja, för fritering
  • Holy trinity relish

  • 100 g blekselleri
  • 100 g paprika, grön
  • 100 g gul lök
  • 100 g poblanopaprika
  • 100 g färsk jalapeño
  • 100 g jalapenos, picklade
  • 1.2 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1.5 msk grön tabasco

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM