Bjud på italiensk påskbuffé signerad Paolo Roberto

Påskbuffé med goda smaker av Italien

Foto: Emma Mattsson
Påskbuffe – goda påsk recept med italienska smaker.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Påskbuffe – Paolo Robertos goda mat är perfekt att bjuda på när man är många. Klassiska råvaror som lammstek, lax och kyckling tillagade med italiensk perfektion.

– Påsken är den absolut största högtiden i Italien, mycket större än julen, säger Paolo Roberto, kokboksförfattare, krögare och matproducent. Och påsken, den firas med att äta sjukt mycket mat.

Paolos måsten på påskbordet är, förutom lammet, det snygga och goda påskbrödet Casatiello napoletano men den största favoriten är pastiera napoletana, en saftig och god napolitansk kaka.

– För italienarna är lammet självklart med på påskbordet eftersom det har sitt kristna budskap. Ägg är också viktigt men inte alls som lammet. Själv ska jag jobba i påsk, men mycket mat, det blir det, säger Paolo Roberto.

Här bjuder Paolo Roberto på 11 recept för en buffé i sann italiensk stil, väldigt mycket mat med andra ord. Buon appetito!

11 recept till påskbuffen – med italienska smaker

Foto: Emma Mattsson
Fylld lammstek – kryddigt recept till påsk
Foto: Emma Mattsson
Påskbröd med fyllning.
Foto: Emma Mattsson
Tupp med tomater.
Foto: Emma Mattsson
Risotto – recept med citron
Foto: Emma Mattsson
Citronmarinerad lax – smakrikt påsklax recept
Foto: Emma Mattsson
Fräsch sallad.
Foto: Emma Mattsson
Mild fänkål i gratängform.
Foto: Emma Mattsson
Läckert lamm med potatis i ugn.
Foto: Emma Mattsson
Rissallad emd italienska smaker.
Foto: Emma Mattsson
Kryddiga oststänger.
ARTIKELN HANDLAR OM