Sarma – kåldolmar av blad från surkålshuvud.
Foto: Bojan Stanić och Ivan Da Silva
Sarma – kåldolmar av blad från surkålshuvud.

Sarma – färsfyllda kåldolmar

3,6 (19 röster)

Sarma serveras alltid vid serbiska högtider och är den mat jag förknippar starkast med släkt och vänner. Det är en kraftfull maträtt med mycket karaktär. Gör en ordentlig sats. Du kommer inte att ångra dig. Recept ur Mitt Balkan av Jovan Radomir.

Sarma – kåldolmar från Balkan

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 surkålshuvud
  • 1 lök, gul
  • 500 g blandfärs
  • 50 g rökt sidfläsk
  • 200 g rökt bog
  • 1 dl ris
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE