Moules marinières
Moules marinières

Moules marinières

5 (3 röster)

Middagstips

Moules marinières är en lyxig och god fransk rätt som går jättesnabbt att laga – klart på bara 15 minuter. Servera med citron, gott bröd eller pommes frites och ett glas torrt vitt vin. Recept från Sébastien Boudets franska kokbok.

Moules marinières

  • Ingredienser

  • 2 l blåmusslor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 schalottenlökar, stora
  • 1 kruka persilja
  • vitt vin
  • 100 g smör
  • salt och svartpeppar
  • citronklyftor
  • bröd och ett glas torrt vitt vin från nantes-området, till servering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Sébastiens franska kokbok

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Fiskrecept

Soppa

Huvudrätter

MER OM GODARE

Moules marinières – kan det bli mer franskt?

45 min

Sébastiens nya franska kokbok

Fransk löksoppa med portvin och mögelost

1 h

Gratinerad löksoppa

40 min

Så gör du mustigare Boeuf Bourguignon

2 h 10 min

Klassisk Coq au Vin

2 h 40 min

Per Morberg bjuder på enkel och genuin mat

Choucroute

2 h 20 min

Provensalsk fisksoppsgryta

1 h

Bouillabaisse med rouille

1 h

Svampsoppa med portvin och tryffel

1 h

Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska

1 h

Grönpepparsås – så gott till biffen

30 min

Moules frites – belgarnas favoriträtt

1 h

Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza

Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong 

Karim Rezaul – indisk mat i världsklass

Kycklingkebab

15 min

Japan möter Skandinavien

Kebabsås – två varianter

Falukorv i ugn

50 min

Kycklinggryta med dragon

1 h

Laxpasta med fänkål

20 min

Fisksoppa med saffran

20 min