Moules marinières
Moules marinières är en lyxig och god fransk rätt som går jättesnabbt att laga – klart på bara 15 minuter. Servera med citron, gott bröd eller pommes frites och ett glas torrt vitt vin. Recept från Sébastien Boudets franska kokbok.
Moules marinières
Ingredienser
- 2 l blåmusslor
- 4 vitlöksklyftor
- 5 schalottenlökar, stora
- 1 kruka persilja
- vitt vin
- 100 g smör
- salt och svartpeppar
- citronklyftor
- bröd och ett glas torrt vitt vin från nantes-området, till servering
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Moules marinières – kan det bli mer franskt?





45 min
Sébastiens nya franska kokbok
Fransk löksoppa med portvin och mögelost





1 h
Gratinerad löksoppa





40 min
Så gör du mustigare Boeuf Bourguignon





2 h 10 min
Klassisk Coq au Vin





2 h 40 min
Per Morberg bjuder på enkel och genuin mat
Choucroute





2 h 20 min
Provensalsk fisksoppsgryta





1 h
Bouillabaisse med rouille





1 h
Svampsoppa med portvin och tryffel





1 h
Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska





1 h
Grönpepparsås – så gott till biffen





30 min
Moules frites – belgarnas favoriträtt





1 h
Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza
Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong
Karim Rezaul – indisk mat i världsklass
Kycklingkebab





15 min
Japan möter Skandinavien
Kebabsås – två varianter
Falukorv i ugn





50 min
Kycklinggryta med dragon





1 h
Laxpasta med fänkål





20 min
Fisksoppa med saffran





20 min