Foto: Katarina de Leva
Bakad blomkål

Bakad blomkål med gräddiga nässlor

5 (1 röst)

Bakad blomkål – med gräddkokta nässlor. Lägg den bakade blomkålen på gräddkokta nässlor och garnera med ljumma lökblad, ost och dill. Underbart god rätt perfekt för vegetarianer!

Recept från ”Gourmetvego - vegetariska menyer för livsnjutare” av Jennie Benjaminsson.

Bakad blomkål – med gräddkokta nässlor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 150 g smör
  • salt och svartpeppar
  • Gräddkokta nässlor

  • 1 l brännässlor, tätt packade
  • 2 schalottenlök
  • 25 g smör
  • 4 g vispgrädde
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 krm muskotnöt, nyriven
  • salt och svartpeppar
  • Dillpicklad rödlök

  • 2 rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk dillfrö
  • Garnering

  • 50 g vällagrad hårdost, utan löpe
  • färsk dill

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK