Foto: Katarina Di Leva
Grön sparris – med ägg och hollandaise

Grön sparris med ägg och hollandaise

5 (1 röst)

God, grön sparris med ljuvlig hollandaise och pocherat ägg.
Vackert garnerad med ätbara blommor.

Recept från ”Gourmetvego - vegetariska menyer för livsnjutare” av Jennie Benjaminsson.

Grön sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Pocherat ägg

  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • 4 ägg
  • salt och svartpeppar
  • Hollandaisesås

  • 250 g osaltat smör
  • 3 äggulor
  • 3 msk pressad citron
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt
  • Garnering

  • ätbara blommor

Gör så här

avJohan Gunnarsson