Grön sparris – med ägg och hollandaise

Foto: Katarina Di Leva

Grön sparris med ägg och hollandaise

4,5 (4 röster)

Förrätter – recept på goda förrätter

God, grön sparris med ljuvlig hollandaise och pocherat ägg.
Vackert garnerad med ätbara blommor.

Recept från ”Gourmetvego - vegetariska menyer för livsnjutare” av Jennie Benjaminsson.

Grön sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

  • Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 tsk strösocker
  • tsk salt
  • Pocherat ägg

  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • 4 ägg
  • salt och svartpeppar
  • Hollandaisesås

  • 250 g osaltat smör
  • 3 äggulor
  • 3 msk pressad citron
  • 0.5 tsk strösocker
  • tsk salt
  • Garnering

  • dl ätbara blommor

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Med solen kommer sparris - här är bästa recepten

ÄMNEN I ARTIKELN

Förrätter – recept på goda förrätter

Recept

Vegetarisk mat

Svenska recept

MER OM GODARE

Ägg – så lyckas du med rätterna

Lyxiga vegetariska middagar

45 min

Kronärtskocka med krämig smörsås

1 h 30 min