Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
Testa laga den här grönkålsrätten en gång, och vi kan nästan lova att det blir en favorit. Så enkel och så god.
Recept från boken ”Portionen under tian – Äta ute”, av Hanna Olvenmark (Ordfront),
Grönkålspasta
Ingredienser
- 100 g valnötter, eller solroskärnor
- 2 dl växtbaserad mjölkdryck
- 250 g grönkål, färsk
- 2 vitlöksklyftor
- olja, till stekning
- 1 dl riven ost, stark
- salt och svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Bönchili med majskräm





1 h

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm





40 min

Hanna Olvenmark tipsar om billig – och god mat

Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”
Läs chatten med budgetproffset om billig mat

Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.





20 min

Kålpudding med sojafärs





45 min

Pickles – färglatt och enkelt att göra





20 min

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise





30 min

Bananbröd





50 min

Kanderade apelsin eller grapefruktskal





2 h

Chokladbollar på övermogen banan





40 min

Mustigt knäckebröd med kaffe





2 h

Asiatisk nudelbowl





45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min

Baka gröna superbaguetter





35 min

Vegansk oreocheesecake





30 min

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde





45 min

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Melonkulor med wasabi och sesam





10 min

Baka gott brytbröd med vita bönor





45 min

Morotsfrallor med hemgjord hummus





25 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”





45 min

Vegansk burgare med en ”jävligt god dressing”





45 min