Pannbiff med lök

2,5 (46 röster)

Matsmarta onsdag

”Biffar, löksås och potatis – väldigt enkel och klassisk husmanskost. Kanske lite pressgurka. Inget krångel, men galet gott. Tricket här är att göra ganska stora biffar, så de förblir saftiga i mitten och att använda betydligt mycket mer lök än vad du tror ska gå åt”, tipsar matkreatören Gustav Johansson.

”Formbar färs är en otroligt fin uppfinning som gör det möjligt att göra minst lika enkla och smarriga vegobiffar som köttbiffar utan större krångel. Det är bara att tina, krydda, forma och steka. Löken däremot, den ska gärna få sig lite kärlek. Låt den steka länge på låg värme så blir den absolut godast. Men om du har bråttom går det fint att steka den på hög värme också, se bara till att röra om då och då så du inte bränner löken utan bara bryner den.”

Recept från Gustav Johanssons kokbok ”Vegansk husmanskost, (Bonnier fakta).

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång

Cervera

Pannbiff med lök

  • Ingredienser

  • Biffar

  • 400 g formbar vegofärs
  • 1 gul lök
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 2 tsk ljus sojasås
  • 1 msk grönsaksfond, mörk
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk rapsolja
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, rikligt efter smak
  • Löksås

  • 3 gula lökar, stora
  • 3 dl havregrädde
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1.5 msk grönsaksfond, eller svampfond
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • rapsolja, att steka i
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, rikligt, efter smak
  • Tillbehör

  • pressgurka
  • potatis
  • rårörda lingon

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Foto: EMIL HOVMARK

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Vegansk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Vego i världsklass – för en billig peng