Potatisbullar à la Indien.
Potatisbullar à la Indien.

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

3,4 (8 röster)

Frasiga potatisbullar med grön chutney – vi som älskar potatis har självklart de här krispiga potatisbullarna som en av våra favoriter.

– Det här är ett toppensätt att använda gårdagens kokta potatis på, säger Mattias Kristiansson.

Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Aloo tikki chaat – indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

  • Grön chutney

  • 2 dl koriander, färsk
  • 2 dl mynta, färsk
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 2 chilifrukter , gröna, finhackade, eller efter smak
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, saften
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl vatten, eller mer
  • Potatisbullar

  • 400 g mjölig potatis, kokad
  • 1 chilifrukt, grön, finhackad
  • 2 tsk ingefära, finhackad
  • 0.5 dl kikärtsmjöl
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mangopulver, kan uteslutas
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, att steka i
  • Servering

  • 1.5 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • grön chutney
  • chilipulver
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander

Gör så här

LÄS VIDARE