Pasta med svamp och vitt vin

Foto: Thinkstock

Pasta med svamp och vitt vin

4,3 (41 röster)

Middagstips

En härlig vegetarisk pasta full av smak.
Perfekt att göra på egenplockade kantareller eller Karl Johan, men det går lika bra att använda någon annan svamp som du gillar.
Går snabbt och passar både mitt i veckan och till helgen.

Pasta med svamp och vitt vin

  • Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl svamp, blandad färsk (t ex kantareller och karl johan)
  • g smör, en stor klick
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 2.5 dl valfri kokbar grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Fem goda matsvampar och härliga svamprecept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Pastarecept

Vegetarisk mat

Italiensk mat

Svamprecept

MER OM GODARE

Krämig kantarellsås och spaghetti

30 min

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Pasta puttanesca – klassisk pasta på italienska

30 min