Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

4,7 (13 röster)

Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.
– Jag älskar gnocchi! Kan äta ofantliga mängder av de små knytena och när de är ugnsgratinerade, så att de får gotta ihop sig med köttsåsen och den smälta mozzarellan, då slickar jag tallriken, säger Paolo Roberto. Recept ur Paolos mat.

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och m

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g gnocchi, färdigköpta eller hemgjorda
  • 250 g mozzarella, skuren i små tärningar
  • 300 g kalvfärs, eller nötfärs
  • 1 lök, gul, finhackad
  • 2 morötter, finhackade
  • 1 dl rött vin
  • 370 g passerade tomater
  • 2 msk rosmarin, färsk, finhackad
  • 5 salviablad, finhackade
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • riven parmesanost, att strö över

Gör så här

Reporter: Nina Kindbro