Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella
Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.
– Jag älskar gnocchi! Kan äta ofantliga mängder av de små knytena och när de är ugnsgratinerade, så att de får gotta ihop sig med köttsåsen och den smälta mozzarellan, då slickar jag tallriken, säger Paolo Roberto. Recept ur Paolos mat.
Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och m
Ingredienser
- 500 g gnocchi, färdigköpta eller hemgjorda
- 250 g mozzarella, skuren i små tärningar
- 300 g kalvfärs, eller nötfärs
- 1 lök, gul, finhackad
- 2 morötter, finhackade
- rött vin
- 370 g passerade tomater
- 2 msk rosmarin, färsk, finhackad
- 5 salviablad, finhackade
- olivolja
- salt och svartpeppar
- riven parmesanost, att strö över
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Gnocchi – så enkelt gör du den goda potatispastan





20 min

Smörstekt gnocchi med goda småtomater





30 min
Kycklingsoppa med gnocchi och spenat





30 min
Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto





20 min
Pasta med tomater och mozarella





30 min
Tre smaskiga recept med köttfärs
Pizza med salsiccia och mozarella





2 h
Pastagratäng med köttfärs





55 min
Bjud på varma smörgåsar med köttfärs





30 min
Tonfisklasagne med krämig ostsås





50 min
Kycklinggryta med soltorkade tomater





45 min
Mustig köttfärsgryta





40 min
Fjärilspasta med räkor och rucolapesto





30 min
Omelettmuffins på rester
Tre goda rätter med fläskfilé
Pasta med paprika och mortadella





1 h

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini





30 min
Gnocchi med krämig tomatsås





30 min
Ugnsbakad svamp med ägg och mozzarella





40 min
Varm och krämig macka – på nolltid





25 min
Arepas med kyckling och avokado





1 h
Påskpajer – både goda och snygga





2 h
Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning





Cevapcici med tre sorters lök





30 min