Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

4,3 (47 röster)

Middagstips

Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.
– Jag älskar gnocchi! Kan äta ofantliga mängder av de små knytena och när de är ugnsgratinerade, så att de får gotta ihop sig med köttsåsen och den smälta mozzarellan, då slickar jag tallriken, säger Paolo Roberto. Recept ur Paolos mat.

Recept

Italiensk mat

Paolo Roberto

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och m

  • Ingredienser

  • 500 g gnocchi, färdigköpta eller hemgjorda
  • 250 g mozzarella, skuren i små tärningar
  • 300 g kalvfärs, eller nötfärs
  • 1 lök, gul, finhackad
  • 2 morötter, finhackade
  • 1 dl rött vin
  • 370 g passerade tomater
  • 2 msk rosmarin, färsk, finhackad
  • 5 salviablad, finhackade
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • riven parmesanost, att strö över

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Linguine med paprika och mortadella

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE

Gnocchi – så enkelt lagar du den goda potatispastan

20 min

Kycklingsoppa med gnocchi och spenat

30 min

Enkel sås med ädelsost – perfekt till pasta

15 min