Maklouba

Foto: Ulrika Pousette

Maklouba – festfin uppochner rätt

4,6 (13 röster)

Middagstips

Maklouba – en riktig festrätt från mellanöstern. Det finns en mängd olika sätt att laga den på men den ska alltid serveras upp och nervänd. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Maklouba

  • Ingredienser

  • 2 auberginer
  • salt
  • rapsolja
  • 2 dl basmatiris
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl mandel, eller cashewnötter
  • 3 tomater

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga mat i litet kök – tips och recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Olivburgare med persiljemos

45 min

Sätt smak på laxen med citrus

20 min