Picklade kantareller

Foto: Kocken Fredrik Rosell står bakom Frallans Matblogg.

Picklade kantareller – enkelt sätt att förädla skogens guld

4,4 (9 röster)

Tilltugg och snacks

Picklade kantareller – ett lyxigt tillbehör med anspråkslöst ursprung är Frallans picklade kantareller. Inläggningen är enkel och ingredienserna till lagen kostar nästan ingenting. De små syltade juvelerna kan sätta guldkant på en lång rad rätter.

Picklade kantareller

  • Ingredienser

  • g kantareller, gärna små söta rackare men stora går också bra
  • 1.5 dl ättiksprit
  • 2.5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk senapskorn
  • 8 vitpepparkorn
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor, hela
  • 2 krm salt

Gör så här

Av: 

John Edgren

LÄS VIDARE

Pasta med krämig kantarellsås

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Vegetarisk mat

Svenska recept

Recept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min