Makirulle med kokt potatis och matjesill
Makirulle med kokt potatis och matjesill – svensk sushi är det perfekta tillbehöret på sommarbuffén. Här är en variant på makirulle med kokt potatis och matjesill. Kan även serveras som en imponerande förrätt. Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förlag.
Makirulle med kokt potatis och matjesill
Ingredienser
- 6 kall kokt potatis
- 2 dl crème fraiche
- 1 bunt dill
- 1 bunt gräslök
- salt och peppar
Till servering
- syrad lök
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Mannerströms asiatiska sommarmat





30 min
Stekt abborre med gräddfil och potatis





25 min
Dillkött – så lyckas du med smakerna





2 h
Lax med pepparrotslinser





25 min
Superenkel räkpanna med kantarell





20 min
Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney





35 min
Oxrullader med gräddsås och pressgurka





1 h
Gös – så steker du den goda fisken





20 min
Grillad lax med kräfttzatziki





30 min
Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt
Bjud på krämigt god lax





40 min
Tofubiffar med havsbris





30 min
Fira paltens dag med proffsets egna recept
Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor





20 min
Purjolöksglaserad potatis med forellrom





40 min
Oxfilé med baconstekt savoykål





1 h 40 min
Bakad potatis med krämig ost och rödkål





1 h 30 min
Laxpaj med potatis och purjolök





1 h
Isterband med stuvad potatis





30 min
Citronlax med purjolök och pressad potatis





30 min
Bakad potatis med läckra fyllningar





1 h
Så enkelt gör du smakrik lax i ugn





40 min

Fattigmacka med potatis och purjo





10 min