Semlor i långpanna
Semlor i långpanna

Semlor i långpanna – många och goda

4,7 (23 röster)

Bakrecept

Semlor i långpanna – ska du bjuda många på semlor är det perfekt att baka i långpanna. Här är semlan traditionsenligt fylld med mandelmassa och vispad grädde. Här är matbloggaren Victoria Willéns bästa recept.

Semlor i långpanna

  • Bulldeg

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk kardemumma, malen
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 2 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • Topping

  • mandelmassa, se nedan
  • vispad grädde
  • florsocker
  • Mandelmassa

  • 1 äggvita
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Victoria Willén med matbloggen Victorias provkök bjuder på sitt bästa recept på semlor i långpanna. Victoria tipsar om att dela degen i två och göra vanliga semlor av ena halvan och i långpanna med den andra halvan, då är en plåt med måtten 35x25 centimeter lagom. Gör du hela satsen passar en stor långpanna eller plåt. När du delar kan du antigen göra en massa minisemlor eller lite färre men stora.

Skär ända ner till botten.
Färdiggräddade.

LÄS VIDARE

Semla - Recept på en klassiker

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Semlor

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

30 min

God rabarberkaka som du bakar i långpanna

35 min

Dumlekakor i långpanna

30 min

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Färgsprakande regnbågskaka

1 h 20 min

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

2 h

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och laga all mat i en form

Så fixar du snabbaste superfikan

Baka bröd med Fredrik Nylén

Allt du vill veta om semlor

Saffranskrans – godast till adventsfikat

2 h

Ladda för kanelbullens dag

Bjud på gofika – 3 läckra godsaker

Pecannötspaj – len kola och nötcrunch

1 h

5 goda rätter att laga i ugnen

Baka de bästa godbitarna i långpanna

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Fransk chokladtårta

1 h

Baka något gott och lätt med barnen

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

Eivors oemotståndliga bullar

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Fredrik Nylén bakar i regnbågens alla färger