Foto: Victoria Willén
Semlor i långpanna

Semlor i långpanna – många och goda

5 (1 röst)

Semlor i långpanna – ska du bjuda många på semlor är det perfekt att baka i långpanna. Här är matbloggaren Victoria Willéns bästa recept.

Victoria Willén med matbloggen Victorias provkök bjuder på sitt bästa recept på semlor i långpanna. Victoria tipsar om att dela degen i två och göra vanliga semlor av ena halvan och i långpanna med den andra halvan, då är en plåt med måtten 35x25 centimeter lagom. Gör du hela satsen passar en stor långpanna eller plåt. När du delar kan du antigen göra en massa minisemlor eller lite färre men stora.

Semlor i långpanna

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Bulldeg

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk kardemumma, malen
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 2 ägg
  • 1.3 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • Topping

  • mandelmassa, se nedan
  • vispad grädde
  • florsocker
  • Mandelmassa

  • 1 äggvita
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker

Gör så här

avNina Kindbro

Foto: Victoria Willén
Skär ända ner till botten.
Foto: Victoria Willén
Färdiggräddade.
ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Semlor

Recept

Efterrätt