Cirkelträna hemma!

MAT & DRYCK

Julias pulshöjare: Hårprodukter, hälsote och bovetepannkakor

Trendspanaren Julia Fors tar pulsen på det allra senaste inom Wellness med fokus på kost, träning och trender – i både Sverige och Hollywood.

På sommaren är det lätt att man fastnar i konditionsträsket, glöm inte bort att musklerna mår bra av att jobba tungt också! Gillar du som jag att träna hemma så ska du kolla in Abilicas träningsredskap med kombinerad app för färdiga cirkelprogram med både kettlebell, pumpstång och boll. Jag älskar känslan i benen dagen efter ett set med knäböj och marklyft.

Månadens app: Abilica circle

Abilica Circle, gratis för Iphone. Övningsfilmerna finns också på YouTube.

Pris: Gratis.

Anistons hår, tack!

Ja, jag erkänner, jag är en av dem som har gått till frisören med ett tidningsurklipp på Jennifer Aniston och bett om exakt samma frisyr. Nu kan alla vi som fortfarande inte har släppt Rachelfrisyren gotta oss i Anistons hårvårdsmärke Living proof som just lanserats i Sverige. Linjen består av de tre olika serierna ”Full”, ”No frizz” och ”Restore”, samt en stylingserie som ger volym och reparerar håret. 89–239 kronor i utvalda salonger.

”Framgång är inget mer än några få,

enkla regler, utövade varje dag”

Jim Rohn

Pulslistan

Stärk din kärna

♥ Träningsbloggarnas senaste favoritträning stavas Be.Core och är inspirerad av pilates. Träningsformen beskrivs som både effektiv och skonsam och utlovar snabba resultat.

Becore.se.

Hälsote på flaska

♥  Du har väl koll på senaste hälsodrycken? Den fermenterade tedrycken kombucha är rik på B-vitaminer och nyttiga bakterier och sägs förbättra både matsmältning och förbränning. Drycken smakar lite som en blandning mellan saft och öl. Men vi lovar att den gör det på ett bra sätt!

Glaaaaassigt!

 ♥ Neeej inte en till dålig avokado! I sommar skippar jag avokadobekymmer med färdigtärnade och frysta avokados. Så enkelt när det vankas guacamole, sallad, smoothies eller varför inte avokadoglass.

Amerikanska bovetepannkakor

DU BEHÖVER:

70 g bovetemjöl

70 g rismjöl

1 tsk bakpulver

½ tsk rosa

himalayasalt

300 ml rårismjölk

1 msk citronsaft

1 msk solrosolja, plus extra för att smörja pannan

1 msk rissirap

GÖR SÅ HÄR:

1 Häll bovetemjöl, rismjöl, bakpulver och salt i en stor skål och blanda väl.

2 Häll rårismjölk, citronsaft, solrosolja och rissirap i en annan skål och blanda väl, rör sedan ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt.

3 Smörj en stekpanna lätt med olja och låt den bli medelvarm.

4 Lägg en ring för pochering eller en rund pepparkaksform i pannan och häll i 1 matsked pannkakssmet. Låt steka tills luftbubblor börjar synas på pannkakans yta.

5 Ta bort formen, vänd pannkakan och låt steka ungefär 1 minut på andra sidan, tills den är fast.

6 Servera i en trave, med till exempel björnbärskompott och sojayoghurt, eller färsk frukt och agavesirap.

Bild och recept från boken ”Härligt hälsosam” (216 kronor, Adlibris.com). När kocken Natasha Corrett och nutritionisten Vicki Edgson slog sina påsar ihop resulterade det i en kokbok med fokus på nyttiga och enkla recept. Inte konstigt att Victoria Beckham och Robbie Williams är fans!

Just nu gillar jag:

Sommarsmarrigt

Finns det någon godare kombination än choklad och frukt? Just nu suktar jag efter denna magnifika manick. Chokladdoppade fruktspett eller frysta bananer på pinne blir perfekta gör-det-själv-desserter när man har fest.

”Rubicson chokladfondue”, 99 kronor, Kjell & company.

Mitt sällskap i hängmattan

Sommaren är en perfekt tid att reflektera över livet. Som ett fan av Hannah och Amandas podcast ser jag fram emot att läsa deras bok ”The golden year”, en praktisk handbok för att rensa ut allt dåligt och ta makten över sitt liv.

129 kronor, Adlibris.se.

ARTIKELN HANDLAR OM