Foto: STEFAN WEITTANEN
Provensalsk fisksoppsgryta

Provensalsk fisksoppsgryta

Bli först med att rösta!

Härligt doftande provensalsk fiskgryta med musslor

Franska smaker och fisk, det vattnas redan i munnen. Blanda olika sorters fisk både för smaken och för ögat.

Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic).
Foto: Stefan Weittanen.

Provensalsk fisksoppsgryta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 700 g grytbitar av fisk, gärna av flera sorter (t ex lax, torsk, kolja, sej)
  • 10 blåmusslor
  • 3 dl skalade räkor
  • Grytbas

  • 1 knippe salladslök
  • 1 fänkål, liten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 paket saffran, 0.25 g
  • 7 dl vatten, kokande
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl grillad paprika, hemlagad eller köpt på burk
  • 1 tärning fiskbuljong , eller hönsbuljong
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.3 tsk chiliflakes
  • 400 g krossade tomater
  • salt
  • Till servering

  • 2 msk persilja
  • vitlöksmajonnäs

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept